Et dårlig tap i den åttende runden i EM, Rio ville ikke ha savnet Petřík ennå

Petrykov tapte for Hovhannese Davtyjan av Armenia i den åttende finalen på 60 kilo, som avsluttet tredje. Men for et minutt før slutten førte han til motstandernes straff. Men da…

50 sekunder før slutten fikk han også en setning. Ifølge dommeren var den tynne kanten for passiv. Dessuten gikk tjueenvenn før slutten av tatami, for hvilken straff er også gitt, og han klarte ikke å miste. Den andre var min feil. Motstanderen hadde et bedre grep, og jeg ønsket å komme seg ut av det, men jeg gikk ut med begge føttene. Det var min feil, jeg skulle gjøre det bedre, “Petřík beklaget.” Og dette er et vondt tap. Jeg er så lei meg.Jeg var litt bedre i to minutter, men den siste biten manglet. Jeg kunne ikke kaste. Uflaks. Når jeg spiller spillet, er jeg sikker på at jeg vil angre på at jeg ikke har brukt noen av alternativene. ”

Petrykov mistet Davtyjan for femte gang på rad. Armensk Judoka var blant favorittene på EM og var femte i turneringen. Tidligere var han tredje på VM i 2009, den andre ved European Championship 2012 og den tredje på VM i 2014.

Petřík var svært vellykket i å komme inn i mesterskapet – han slo Andrej Klok fra Litauen.  Kampen var fast i hånden.Han håndhevet straffen for sin motstander, og kort tid etter dro han til ledelsen med en sjarmerende jakt på en vits fra dommerne, den laveste tekniske poengsummen. I tillegg holdt han til slutt den litauiske representanten på ipon. Det betyr at han kunne holde ham på skulderbladene i tjue sekunder. Ipon er høyeste score i Judo, og kampen slutter automatisk.

“Det var ikke mye feil i min første kamp. Jeg holdt motstanderen i hendene mine og angrep da jeg trengte det. Selv på bakken hadde jeg god flytur. Jeg er fornøyd med denne kampen, “sa Petřikov.

For niende plass scoret han 48 poeng i den olympiske kvalifikasjonen.Som et resultat av dette, hadde det ikke ført direkte forlengelse til Rio de Janeiro, selv om kvalifikasjonene vil ende i slutten av mai.

“Dette skal være nok. To eller tre gutter som var i rangeringen før meg droppet ut i første runde, og jeg burde komme foran dem. Jeg burde være minst atten eller nittende. Det er to turneringer igjen, som ikke bør bringe min direkte fremgang i fare, sier Petřík.

Andre tsjekkiske judoister vil presentere seg på EM i de kommende dagene. Kvartetten – Jaromír Ježek, Jakub Ječmínek, Jaromír Musil og Ivan Petr – vil kjempe på tatami i Kazan på fredag.Fra dagen senere kommer David Klammert, Lukáš Krpálek og Michal Horák til å spille.