Gabriel Soukals sølvdag eller kanskje noen andre kom for meg

Tjue minutter før løpet fullfører skuddet. Gabriela Soukalová ser seg rundt for å fylle tribunen og sa: “Jeg vet ikke hvordan jeg skal begynne. Raskt? Sakte “

Deretter stønner:”. I nechcííííííí “

Worried femten stive kilometer, fem hånd på den fryktede taket førti minutter biathlon smerte

” jeg kan tenke meg nå bare en ting. hvordan går med hallusinasjoner mål, og det vil til slutt bak meg, “sier han, og maner opp på ansiktet hans et avvæpnende smil

Prøver å glemme hvor henne igjen på tirsdag klødd på halsen og følte stiv.Tross alt, gjorde kvelden så spiste to hele pakker med potetgull og topp til motell “stjålet” og stokker, som hun sa: “Dette blir min hals den beste medisin” Og så hennes venner fra teamet sa: “Jesus, du er ikke så slapped det definitivt vinne. “

Så nå Kvartettens stå på brystet i start messe og resultattavle samtaler på fans” og anti stadionville. “

Gjør støy.

text-2014

Tribuner brummer og hun ordrer: Du kommer til å rengjøre hode, ok?

i mellomtiden Kontiolahti ting skjer i denne enestående mesterskapet. “De gjorde det intakt,” sier Zdeněk Vítek, trener for kvinner.Kvikksølv synker til null, himmelen er klar og spor…

“Det er betong, Blek hva?” Spør Trenere Association president Jiří Hamza.

“Yeah , betong. Touched and sprinkled. “

” Jeg ser. Full motorveien. “

I hjørnene skiskytter vanskelig å spille, pensel, på jakt etter balanse. Solen går ned over horisonten og spredning alpenglow Soukalová rushing finske skogs til det første elementet.

Fem sår. Fem ganger i svart.Flott skudd skinne på tavla, som om han hadde spilt bowling og sendt ned alle pinnene. “Et Gabina avviker med null”, rapporterer en Vitek.

Det samme gjentas for det andre og det tredje element.

“Men det endelige slaget var for tilbakeholdne med hva?” Vel meldinger når andre klatrere Hamza.

“Ja, som du sendte ballen utenfor,” nikker trener teleskopet.

Medaljen begynner imidlertid å få veldig ekte konturer. Og det trenger ikke å være bare en! Veronika Vítková med tjue-niere i starten muntert vinket til tilskuerne og gikk for å møte utfordringene i sporet og spesielt skytebane. Den første skatten er null. “Den tredje morgenen er stram. Det er to vibrering på venstre side, “Coach sender instruksjoner til sporet.

Også det andre elementet Vitkova ren.To elite-tsjekkere skutt 25 sår på den tiden, og de alle fant sitt mål. “Når det faller, er det alltid perfekt,” sier Vitek.

Alltid i godt humør, men denne gangen trener nepronáší vitser, smiler han med. Feier teleskopet, som er i forhold til ležkách å gjøre med rekvisitter og tilbake igjen. Angst i ansiktet hans. “Jeg er på jobb,” sier hun bare

Soukalová fører

.! Hvor jeg faktisk slå ?

“Gabča er igjen en sykkel”, sier Hamza sin vitalitet.Ja, vel, jeg fortsatt kjørte seg til å si på sporet og prøver derfor å skifte til neste gir.

Darja Domračevová står tre meteren (dyp sukker tribune) og to sår gradvis ulétávají hjemmelaget idol Kaisa Mäkäräinen (dypere sukker).

Vitkova i løpet av det tredje elementet Sammendrag ødelegge fire mål, det gjenstår bare den siste.

“Ja”, så roper Hamza.

Men ønsket i dette tilfellet er far til tanken. “Nei,” reparerte han. “Jeg tenkte at selv de nyeste slag verča falt.”

Selv når den nest siste slaget Soukalová gjennom hele løpet nezbělá målet. «Hun har vært til venstre i ti timer langt,» sier Vitek.

Men medaljen for henne er fortsatt i spillet, er en leder på grunn av utvisningsminutter.

“Den som har Gabča for full av joggesko,” bemerker Hamza Videowall og hennes swooning bevegelser Jablonec skiskytter når Soukalova siste klør på “taket”.Trener Marek Lejsek kjører ved siden av henne, skrikende oppmuntrende ord. Det får meg til å flytte ett ben foran en annen, sier hun for seg selv. Den siste bakken er i trance. Han tenker på folket han liker: hans foreldre, hans venn, alle de kjære. “Jeg må gjøre dem lykkelige!”

De siste hundre meter er igjen. Jeg er syet og blinker i tankene hennes. Hvor skal jeg gå nå? På avfyringsområdet? Rett? Heldigvis vil det svinge til høyre. Tjue meter unna. Fem flere. Og han er her. Mål!

“APPLAUS,” inviterer styret til applaus for den ledende kvinnen.Faller ned på knærne, og deretter på maven, med lukkede øyne i snøen, på randen av strømmen.

Nesten et minutt og ligger.

“Jeg følte meg på slutten, som om noen graver mye vann og odkrveného přidušeného svømmere,” prøver å senere beskrive sine egne følelser.

Tre kvarter gull håp

reiser seg og går bort i cellen å kle. Nei, jeg ønsker ikke å se på hva andre kvinner til å gjennomføre sin drøm.

“Har jeg fått en medalje, eller om jeg var fem.Ikke bare den fjerde, sier hun.

Den italienske Oberhofer, med tre feil på den siste gjenstanden, vil nå starte sine egne forhåpninger. “En er borte,” sier Hamza.

Men hva mer?

Dorothea Wierer mister tapet i halvtid. “Bare to sekunder for Gabča, det blir knopovka,” rapporterer Ondřej Rybář, en datavitenskapsmann som sitter foran datamaskinen. Likevel, Italia kjører for fort. “Det gjør det ikke, nei, det gjør det ikke,” sier Hamza. Wierer legger i 1,6 sekunder! Veronika Vítková kan fortsatt støtte en medarbeider i ledelsen hvis hun…Hvis hun sparket den avgjørende polen bak null. Men dessverre går den aller første morgenen bort fra den.For henne går podiet bort.

Og Kaisa Mäkäräinen?

Finka er nå på siste gjenstand. En passerer, et stigende uttrykk i ansiktet hans. “Og Kaisa har en medalje igjen,” sier Hamza. Eller kanskje…

Mäkäräinenová utførelsen av de siste 38 sekunder av skyting underskudd, men når den blir en stråle. Ved neste intervaller mister han bare 24 sekunder til Soukalova og bare fem på målstreken! “Kaisa, Kaisa,” de brøler stativene.

Men selv hun ikke kan, btu 1,2 sekunder.

For den lengste løp av kvinner blir bokstavelig talt sekunder thriller.

“Du tror det?” Spør jeg Vitek er

“Absolutt ikke.”

Soukalová returnerer fra cellen og sier: “. jeg forstår ikke, jeg tror det sannsynligvis tok meg for noen andre. Jeg forstår ikke.Igjen fant jeg en balanse og en smak for racing. Jeg har sluttet å håndtere hva som gjør vondt og hvor mange trente miles jeg savner. Det var nøkkelen til medaljen. “

Tre fjerdedeler av en time gir gullhåp. Ekaterina Yurlova Men, tenk, for skiskytter til 61 World Cup, som i år fullførte løpet på ikke mer enn nitten, skole nummer 93 av alle tjue mål. Russland forlater den siste 32-sekunders shootouten og gråter på banen fordi den ikke forstår hva som skjer. Etter bare to ganger i sitt liv klarte hun å skyte på null i et 4-elementersløp.Og nå igjen, rett her i VM, der skulle være bare den sjette tilbake i det russiske laget, en komplett outsider…

“Badges ha”, sier Vitek.

“Men gullet…”

“håp dør sist…Men Jurlova er uvanlig bra i dag i Russland. “

” Han vil, “håper Hamza.

Jurlova er fortsatt så god at hun er verdensmester med en 23-sekunders ledelse. “Det er gal,” sier den oppsiktsvekkende mesteren.

Men Gabriela Soukalová ler ikke selv da. .

Sølv har sin gull

Dette er min tilfredsstillelse

Telefoner venn badmintonspiller Petru Koukalovi, som hun sier: “jeg var så utrolig nervøs at jeg var en og en halv så fort tråkket på din rase simulator time.”

“minst du forbedre fysisk,” ler . hans kjæreste

nå Koukal var den som hadde helt i begynnelsen av denne sesongen, sa han: “i Kontiolahti du har utholdenhet rase medalje.” Back deretter tappet pannen og sa: ‘du er gal “<. / p>

I desember gikk hun inn i den poolympy vinteren som en trøtt og masete kvinne opp til 62 år.et sted i den første utholdenhetskampen i Östersund.

“For mange mennesker ble jeg målet for kritikken. Jeg var bekymret. Nå for meg en forferdelig tilfredshet at jeg har alle de onde tunger lukket munnen hennes, “sier hun etter pressekonferansen og minne kinesisk ordtak, som i dårlige tider forsøkt å følge:” Hvem smigret meg er min fiende, og som jeg kritiserer er min lærer. “

Den største krisen i karrieren Gabrielu Soukalovou ikke bryte. Derfor står nå like under klasse gull, med en medalje rundt halsen.

“Det var en sesong der jeg gikk fra helvete til paradis,” forsikrer øynene september. “Jeg fikk endelig alt sammen.Og jeg er glad for at det kom sammen her “

gullet i blandet stafett, sølv av utholdenhet rase -. Et support team som vil være på fredag, favoritt kvinnelige stafettlaget

“. Uansett han er nå hva som skjer, vil jeg være her for å nyte det! “