Romski navijači su se frustrirajući unatoč tome što su se poskliznuli nakon Bate Borisova

Roma je napravio najmanji iznos za napredak u Ligi prvaka u srijedu, kvalificirajući se za posljednjih 16 godina, s 0-0 protiv Bate Borisov. Iako je rezultat pružio romske dobitne pruge u svim natjecanja na pet utakmica, talijanski klub je imao sreću da završi drugo u skupini E nakon što je obranio prvake Barcelone. “Možda nije bila najljepša utakmica, ali smo Bet365 kvalificirali i to je najvažnije”. izjavio je vratar Roma Wojciecha Szczesnya, koji je na posudbi Arsenala, koji je odlučio spasiti na pola puta u drugoj polovici. Javier Hernández uočio je Barcelonu, ali ga nije dovoljno pročitao. Izvući 1-1 s Bayerom Leverkusenom. Romi i Leverkusen svladali su sa šest poena, ali su Romi napredovali s boljom rekordom od glave do glave.Bjeloruski prvak Bate je završio na samo jednoj točki s pet bodova. Posljednja pobjeda Roma došla je prije više od mjesec dana u 2-0 derbi pobjedi nad Lazijom – produžetak koji je uključivao neugodan gubitak od 6-1 na Barcelona. Njihov glavni trener, Rudi García, i dalje je pod pritiskom u izgradnji do teškog Bet365 najbolja online kladionica natjecanja u Napulju ovog vikenda. “Znamo da kad Curva Sud nije tamo, atmosfera na stadionu je drugačije “, rekao je García. “Kad su tamo, podržavaju momčad cijelu utakmicu, a ostatak stadiona slijedi.Bilo je tužno i večeras, ali moramo osvojiti obožavatelje bolje na terenu. “Fanovi koji su se pojavili zazvonili su Roma s terena na kraju, iako je to bio prvi put osvojili su kvalifikaciju za pobjedu u pet godina.

“Imaju pravo biti frustrirani”, rekao je Szczesny. “Kad dođu na Bet365 stadion, žele nas vidjeti kako igramo lijep nogomet. Ali mislim da kad se vrate kući shvatit će da smo u posljednjih 16 Lige prvaka. ”

Gervinho je uklonjen iz romske startne skupine nakon ozbiljne ozljede mišića u zagrijavanju i zamjena Juan Iturbe imala je tešku noć.

Roma je dominirao od samog početka, ali nije Unibet uspio pronaći cilj. Nakon nekoliko ranih prilika iz Radje Nainggolan, Edin Dzeko je uputio hitac koji je nehotice blokirao Iturbe.U pola sata, vratar Bate Sergej Chernik napravio je ronilački spas od opasnog slobodnog udarca Mirala Pjanica. Ranije u drugoj polovici, Chernik je došao do još čvršeg spasenja kako bi spriječio Dzeko sa svojim čizma. Nekoliko sekundi kasnije, vratar Bate odbacio je širok raspon napetosti Alessandra Florenzija dok su Roma postali sve frustrirani. U noći propuštenih prilika, Pjanic je siromašan metak pročistio branič od branitelja. Bate je najbolja šansa u 68. minuti Unibet  kreditne i debitne kartice kada je Mikhail Gordeychuk ponovno usmjerio križ unutar okvira i imao je metak blokira Szczesny. Bate, koji je prije tjedan dana došao u Rim kako bi trenirao ovu utakmicu, gotovo ga je osvojio s nekoliko kasnih prilika za protunapad, ali je u konačnici odbijen.