Skokan Koudelka avsluttet syvende i Trondheim, og vinner tysk Freund

Kølen har 126,5 og 128 meter lange hopp for å forbedre humøret etter at han har scoret de verste sesongresultatene denne uken i Lahti og Kuopio. Tyske Severin Freund hoppet 135 og 139 meter og takket være seieren var han i forkant av den samlede rekkefølgen av serien. Koudelka, den femte mannen i SPs ordre, var urolig denne uken. På søndag var han fjorten i Lahtis, som var hans verste resultat hittil. På tirsdag tok Kuopio ham opp i første runde og tok til og med den 38. plass.

Det var ikke ideelt selv i dag da han var den beste i første runde av vinden og truet med å falle til slutten dusinvis. Juryen la til poeng til vinden og gikk til andre runde på 11.partisjoner.

Det andre hoppet han kom ut litt bedre, fikk ekstra poeng premie for medvind og gikk opp rekkefølgen. Av utøverne som var på første runde verre før det kom bare Anders Bardal, mens de fem andre konkurrenter igjen.

“Jeg er fornøyd med resultatet. Det var et veldig rart løp for meg. Det første hoppet jeg kunne ikke slå på binde og på den andre runden min datamaskin igjen skrev dårlige poeng bak benken. Så jeg visste ikke engang hvor mange gifter jeg hadde. Det var et rot, men det viktigste er at hopper bedre! “Han skrev på Facebook Koudelka

Han kom selv før vinneren av første runde av den østerrikske Stefana Krafta. Dette spranget andre runde utsatt flere ganger på grunn av vinden, i flukt hadde også et problem med bindingen på skien.Den nåværende lederen av den generelle rangeringen falt til niende plass, og Freund ble en ny leder. Før Kraft i sammenlagt kom i dag andre slovenske Peter Prevc.

Ingen andre tsjekkiske landslaget ikke videre til andre runde. Jakub Janda hadde scoret to poeng på det 34. plass. Rett bak ham ble Jan Matura og Antonin Hájek satt sammen på 35. og 36. plass.