Stjerner imploderer for å gi Renegades sin første Big Bash-tittel

Melbourne Renegades er BBL-mestere for første gang, med Melbourne Stars som lider av en fantastisk kollaps på 7-19 med en jomfru tittel i sikte. Big Bash League-finalen: Stjerner kapitulerer for å gi Renegades-tittel Les mer

Jaktet etter et mål på 146 løp, kjørte Stars til seier på 0-93 i 13. omgang, men de selvdestruerte for å lide et 13-løpet nederlag foran 39,184 fans i søndag ettermiddagens finale på Marvel Stadium.

Stjernene satt i boksesetet da de begrenset Renegades til 5-145 fra 20 sine overs etter å ha vunnet kastet, men Glenn Maxwell (1), Peter Handscomb (0) og Dwayne Bravo (3) var alle en del av skrekk kollapsen.

Marcus Stoinis (39 løp fra 38 baller) var den første gangen som gikk, med Handscomb som fulgte like etter, og spilte et skudd han ikke vil se omspilt..

Maxwell fikk et lignende blodstrøm, og da Bravo dro, trengte Stars 34 løp fra 14 baller og kom ikke i nærheten.

Ben Dunk toppscorer for Stjerner med 57 fra 45 baller, mens Dan Christian, Chris Tremain og Cameron Boyce alle tok to wickets hver for Renegades.

Tidligere sendte Maxwell Renegades inn etter å ha vunnet batflipen og hans bowlers fikk snart hjemmelaget falt til 5-65 i 11. omgang.

Men Tom Cooper (43 løper fra 35 baller) og Christian (38 fra 30) stilte skipet med et ubeseiret 80-run partnerskap fra 58 baller for en konkurransedyktig total.

Legspinner Adam Zampa gikk for 11 løp i sin første over, men kom seg igjen til innlegg 2-21 fra sine fire overs.

Jackson Bird tok 2-25 fra tre overs og påvirket utløpet som sendte Aaron Finch på vei til 13 løp fra 10 leveranser.

Finch ble løpt ut på ikke-spissens slutt etter at Bird stakk støvelen ut til en Cameron White-kjøretur som avbøyde seg på stubber. ODI-skipper beltet en stol to ganger da han forsvant ned i tunnelen.