Vanligvis begynner slike historier med

Jeg vil ikke gjemme lenge jeg ønsket å komme på fotball i noen vestlige land. Derfor, så snart muligheten kom opp, tok jeg umiddelbart fordel av det. Jeg kom til kampen i Praha “Sparta”, som i den kvalifiserende runden i Europa League spilte uavgjort med “Hacken” (2: 2).

Tjekkisk eventyr med en trist slutt Foto: Getty Images
Mens mine kolleger gjør deg fornøyd med fotballnyheter og høye sommerferier, skjedde jeg å være i Praha. Jeg kunne rett og slett ikke gå til den tsjekkiske hovedstaden og ikke komme til fotball, så jeg kom på Internett på forhånd og så på tidsplanen for Sparta Prague. Det skjedde så at, på dagen for min ankomst, spilte det mest populære laget i landet med den svenske Hacken i Europa League. Billetten ble kjøpt på forhånd, slik at turen fikk ekstra insentiv. Nå vil jeg dele med våre lesere mine følelser fra selve spillet og atmosfæren på stadion.

Vanligvis begynner slike historier med en beskrivelse av byens liv på tvers av kampen, men nå må jeg savne dette øyeblikket, da den lange veien var veldig sliten og jeg kom til stadion bare en time før kampen. Folk nærmet seg kun arenaen, men skuespillet var fantastisk, alt rundt ble malt i mørke røde farger, de er symbolet på den tjue ganger tsjekkiske mesteren. I utseende ser stadionchik liten ut, og skiller seg ikke ut på noen bestemt måte, med unntak av nøyaktigheten som bygningen og alle tilstøtende rom er laget av. Etter å ha passert billettkontrollen og trappet inn i den store porten, der innskriften “Sparta Praha” sviker, bestemte jeg meg for å ta meg så snart som mulig for å få frem mer interessante bagateller, og til slutt hadde jeg nok av dem.

Tsjekkisk eventyr med en trist slutt

Fra begynnelsen ble jeg overrasket av stewards arbeid, som, etter å ha hørt en ukjent tale, eskorte meg nesten til stolen. Det er verdt å si at uten dem ville jeg nesten ikke ha klart, fordi det er mange sektorer inni.