Wada figyelmezteti Kenyát, hogy tartsa be a doppingellenes szabályokat, vagy kockáztassa az olimpiai tilalmat

Kenya április elején arra figyelmeztették, hogy betartja a Doppingellenes Ügynökség szabályait annak elkerülése érdekében, hogy sportolókat tiltottak ki a Rio-i Olimpiai Játékokból.

Kenya, amely 11 érmet nyert Londonban 2012-ben a pekingi 2015-ös világbajnokságon az éremtáblázat végét ért el, április 5-ig meghosszabbításra került a globális szabályozás betartása után, miután a kenyai kormány elmulasztotta átadni a megfelelő doppingellenes jogszabályokat a hónap elején megadott határidőig.

Novemberben a Wada elnök, Dick Pound elmondta, hogy “elég világos, hogy sok Teljesítménynövelő gyógyszereket “használnak Kenyában, és ha az országot a Wada nem tartja be, akkor annak kockázata annak, hogy a sportolókat tiltják a Rio számára. Egy ilyen döntés a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal folytatódna, és egyetlen szövetséget sem szüntettek meg a Játékokon a doppingellenes szabályok be nem tartása miatt. A Wada szóvivője azt mondta: “A törvénytervezet, a politika és a rendeletek Kenya által benyújtott adatok nem felelnek meg a [Wada] kódnak. E három jogi aktus hivatalos elfogadását csak akkor kell elvégezni, ha Wada úgy ítéli meg, hogy azok összhangban vannak a kódexel.Az ügyet a független megfelelést vizsgáló bizottság felülvizsgálja majd az április 5-én tartandó következő ülésén, és megfontolás tárgyává válik egy lehetséges ajánlás bet365 élő fogadás a Wada Alapítvány igazgatótanácsának 2006. május 12-i be nem tartására vonatkozóan.

Hogy ezt most továbbadtuk a független megfelelés folyamatának, minden bizonnyal figyelmeztető jelzés, és rámutat arra, hogy abszolút fontosságú, hogy egy robusztus, független nemzeti doppingellenes szervezet legyengüljön Kenyában a legkorábbi alkalommal. “

Kenya kételkedett a széles körben elterjedt doppingolással kapcsolatos állítások miatt, és attól tartanak, hogy a sportolókat meg lehet tiltani a Rio-ban való bet365 mobil sportfogadás versengéstől.Novemberben egy fiatal kenyai sportolók egy csoportja barikádba zárta magát a hivatalos központban, hogy tiltakozzanak az állítólagos korrupcióval és a doppingolással kapcsolatban. Hétfőn az Atlétikai Szövetségek etikai bizottságának nemzetközi szövetsége felfüggesztette a kenyai atlétika vezérigazgatóját, Isaac Mwangit, Az állítások után megvesztegetést kért, hogy csökkentse két sportoló dopping felfüggesztését. Három másik tisztviselő – David Okeyo, Isaiah Kiplagat és Joseph Kinyua – ideiglenesen felfüggesztették, de mind a négy tagadják a rosszat. Wada bennfentesek úgy vélik, hogy Kenya komolyan veszi az ügyet, bár aggodalmukat fejezi ki Lassú reformfolyamat.Egy új parlamenti dömpingellenes törvényt kell kidolgozni, mielőtt a kenyai kódexnek megfelel a Wada-kódexnek, de a bürokratikus szövődmények ezt késleltették. Pénteken a kormány megerősítette, hogy 2,1 millió fontot már elkötelezett az Adak , Hogy a személyzet áprilisra költözött, és új törvényjavaslat érvényesítésére március 24-én február 24-én kerül sor.

Wada úgy véli, hogy a legutóbbi késés jelentős figyelmeztetés lesz Kenya számára . Ha májusban nem felelnek meg a doppingellenes testületnek, akkor az adott országból egy egyénet lehet levonni a fedélzetéről, és eltávolítani az akkreditációt bármely hivatalos kenyai laboratóriumból.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság Minden olimpiai felfüggesztésre vonatkozó szabályt.Novemberben az IAAF megtiltotta Oroszországot a nemzetközi versenynek az állami szponzorált dopping botrányát követően, de várhatóan jogosult lesz visszatérni a brazil játékok előtt.

A NOB szóvivője azt mondta: “Wada és A kenyai NOC együtt dolgozik a megfelelés teljesítésének érdekében.

“A NOB támogatni fogja mindkét szervezet számára. Biztosak vagyunk benne, hogy a Wada és a NOC erőfeszítései sikeresek lesznek a 2016-os Rio de Janeiro-i olimpiai játékok előtt. “

Sebastian Coe, az IAAF elnöke elmondta a BT-nek a múlt héten:” Ismerjük az aránytalan A reputációs károkat viszonylag kevés ország okozza, és sokkal aktívabbnak kell lennünk. Ha azt jelenti, hogy kihúzza őket a világbajnokságokból vagy az olimpiai játékokból, akkor ezt meg kell tennünk.Tudom, hogy a Világ Doppingellenes Ügynökség nagyon szorosan figyelte a kenyai Nemzeti Doppingellenes Ügynökséget. Természetesen figyelemmel kísérjük az IAAF-on keresztül, hogy a munka folytatódjon. “

Korir Barnaba, a kenyai atlétika vezetõje elmondta a közelmúltban, hogy attól tart, hogy az IAAF tiltja az országot. Azt mondta: “Meggyőződésem, hogy az IAAF készen áll a tilalomra. Ha képesek megtiltani Oroszországot, mi olyan különleges Kenyában? Egyértelmű üzenetet akarnak küldeni, hogy ha Kenya be van tiltva, a világ meg fogja érteni, mennyire komolyak. “

bet365 sportfogadás bónuszok